Data Scrapen

Eijdems Internet heeft een team van programmeurs beschikbaar die scraping scripts ontwikkelen in de programmertaal Python. Ook maken we gebruik van frameworks en libraries voor web-crawling.

Tijdens het scrapen van data, zijn we voorbereid op complexe situaties zoals data die ongestructureerd op diverse plaatsen verspreid staat op websites of maar tijdelijke toegang krijgen tot een website waardoor het scrapingproces vroegtijdig afgebroken wordt.

Hoe en hoe vaak leveren wij de data aan?

Hoe vaak een website gescraped moet worden is afhankelijk van uw wensen. Of u nu éénmaal per maand of viermaal per dag alle data aangeleverd wil hebben, het kan allemaal. Dit is puur afhankelijk van hetgeen u met de data wil gaan doen. De desbetreffende data kan op verschillende manieren aangeleverd worden, denk hierbij bijvoorbeeld aan mail of dropbox.

De data kan aangeleverd worden in verschillende formaten. Denk bijvoorbeeld aan een overzichtelijk Excel bestand, of een CSV bestand direct gereed voor de import in uw webshop of applicatie. Wij leveren hetgeen wat voor u het makkelijkste is.

ContactBel ons: 077 30 30 411

Wat kan ik scrapen?

Prijzen
Foto’s –  afbeeldingen – images
Links naar websites/webshops
Onroerend goed objecten
Producten
Voertuigspecificaties
Producten met daaraan gekoppelde producten (bijv. speelgoed – adapters)
Gestolen goederen
Nieuws
Wijzigingen aan websites
Financiële gegevens
Faillissementen
Bedrijfsgegevens (meer of minder specifiek)
Offerte calculaties met veel variabelen
Vinden van sales leads
Crawling van ongestructureerde data in grote hoeveelheden websites

Data scrapen volgens Wikipedia.org

Scrapen (Engels: web scraping) is een computertechniek waarbij software wordt gebruikt om informatie van webpagina’s te extraheren en al dan niet te analyseren.

Meestal probeert de software een deel van het world wide web te onderzoeken via gebruik van het op codes gebaseerde Hypertext Transfer Protocol (HTTP), of door het surfgedrag met een webbrowser zoals Mozilla Firefox te simuleren.

Scrapen is sterk gerelateerd aan web-indexering, waarmee een bot of een web-crawler op een automatische manier de informatie verzamelt en categoriseert, een techniek die universeel wordt toegepast door de meeste zoekmachines. Scrapen daarentegen focust zich vooral op de omzetting van ongestructureerde data, meestal in HTML-formaat, naar gestructureerde data die kan worden bewaard en geanalyseerd in een centrale lokale database of spreadsheet.

Behalve door zoekmachines wordt de techniek ook vaak ingezet voor het vergaren van data wanneer de aanbieder ervan deze niet op een gestructureerde manier weggeeft of verkoopt, zoals met een API.

Voorbeelden van scrapen zijn online prijsvergelijkingen, verzamelen van contactgegevens, nieuwsartikelen, monitoring van weergegevens, detectie van wijzigingen aan websites, onderzoek, web-mashup en webdata-integratie.

 

Bon: https://nl.wikipedia.org/wiki/Scrapen